Екскурзия до остров Тасос и Кавала

Екскурзия до остров Тасос и Кавала


Транспорт:
Автобус

цена от: 295 лв.

Програма екскурзия до
ОСТРОВ ТАСОС и КАВАЛА

 

1-ви ден -  Тръгване от стадион Васил Левски в 6:00 часа. Пътуване към граничен пункт Кулата – Промахон (разстояние около 320 км).
Пристигане в Кавала около 11:00 часа. Свободно време за обяд и разглеждане  на Стария град: “Имарет” – най-големият мюсюлмански комплекс в Гърция, построен от Мохамед Али; византийската крепост с нейните бастиони и затвор; паметника на Мохамед Али/ основател на последната египетска династия/; старият римски водопровод и др.
Отпътуване за остров Тасос – един от най-красивите гръцки острови, наричан “зеленият оазиз на Егея”, покриващ площ от 394 км2. Качване на ферибота и пристигане на острова. Настаняване в хотел.
Свободно време за плаж, отдих и разходка из острова, покрит с маслинени гори, нарове, цитрусови градини, лозя.
Вечерта организирана вечеря. Нощувка.
 
2-ри ден – Закуска. Обиколка на острова: посещение на манастира “Архангел Михаил”; плажа Алики в Залива на русалките; живописното селце Панагия с типична за гръцките острови архитектура; църквата “Света Богородица” от 19 век, където се съхранява и личното знаме на крал Ричард Лъвското сърце; Столицата на острова -– Лименас. Свободно време.
Вечерта – връщане в хотела. Вечеря.  Нощувка.
 
3-ти ден – Закуска. Отпътуване от острова с ферибот за Кавала. Пристигане в Кавала и отпътуване към пещерата Алистрати – Пещерата Алистрати е един от най-значимите природни паметници в Гърция. Открита е случайно през 1959 г. от местни жители, главно ловци на диви гълъби. Богатото разнообразие от сталактити и сталагмити, с хиляди извивки и форми, пленяват фантазията, очароват и омайват погледа на посетителите. Внушителността на декора е изграждана тихомълком милиони години. Множеството пещерни образувания надминават всички очаквания с богатството и красотата си.
14:00 часа – отпътуване за България. Път. Кратки спирки.
Пристигане в София  около 20:00 часа.
 
ПАКЕТНА ЦЕНА: 295, 00 лева при група от 40 ученика
 
В ПАКЕТНАТА ЦЕНА СА ВКЛЮЧЕНИ СЛЕДНИТЕ ТУРИСТИЧЕСКИ УСЛУГИ:
транспорт с автобус категория 3*, оборудван с аудио и DVD система, отопление, климатик, работеща тоалетна;
02 нощувки с 2 закуски и 2 вечери в хотел на остров Тасос. Настаняването е в стаи със собствен санитарен възел по 2-4 ученика;
Ферибот в двете посоки;
Панорамна обиколка на о. Тасос и Кавала;
Застраховка „Медицински разходи и злополука в чужбина”;
Посещение на пещерата Алистрати;
Придружител от фирмата.
 
 В ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ Е ВКЛЮЧЕНО:
Входни такси за музеи, забележителности и забавления – около 6 евро вход за  пещерата  Алистрати, вход за крепостта в Кавала;
Разходи от личен характер.