Екскурзии за деца и ученици

Двудневна екскурзия "Силата на вярата" – Батак, Велинград
Продължителност
2 дни / 1 нощувки

Транспорт:
Автобус

цена от: 82 лв.

Силата на вярата – Батак, Велинград
 
1-ви ден - Тръгване от учебното заведение в  София в 9:00 часа. Пътуване към Батак през Пазарджик /около 150 км/. Кратки почивки по пътя.
 
Пристигане в Батак - посещение на емблематичния за града исторически музей, в който се съхраняват над 500 експоната от историята на града, сред които са знамето и черешовото топче от Априлското въстание.
Разглеждане на църквата „Св. Неделя”, масивна сграда от камък с много здрави врати, изградена през 1813г. Сградата е останала непокътната до ден днешен и е превърната в музей. И днес дръвникът, костите на героите, следите от ятаганите и куршумите напомнят за онези страшни времена.
Време за обяд.

Следобяд - отпътуване към Велинград /около 30 км / - център на спа туризма на Балканите. Настаняване в хотел. Нощувка.
 
2-ри ден – Закуска. Разходка  до карстовия извор Клептуза и едноименният парк с двете си езера - един от символите на града. Намира се  в квартал Чепино, който е една от трите термални зони във Велинград. Големи количества от водата му се ползват за питейни нужди, другата част от водата образува две красиви езера, които след това се вливат в Чепинска река, а от нея — в Марица и Бяло море.
От карстовия извор на юг се простират вечно зелени борови гори, превърнати в естествен парк, който се посещава от жителите на курорта и от неговите гости, особено през лятото. Паркът е изграден със собствени средства от бившата селска община с. Чепино – Баня, като първото езеро е установено през 1933 г.
От красивия Велинград поемаме към София около 13:00 часа. Пристигане до учебното заведение около 17:00 часа.
 
Пакетна цена: от 82 лева /при група от минимум 40 ученика/

В пакетната цена е включено:
транспорт с автобус, лицензиран за превоз на ученици;
1 нощувка със закуска в хотел ** звезди. Настаняването е по 3-4 ученика в стая;
екскурзоводско обслужване по пътя с богата географска и историческа информация за местата, през които се минава, съобразена с възрастта на учениците и изучавания материал;
вход за историческия музей в Батак;
медицинска застраховка.
 
Целта на екскурзиите е децата да се докоснат до великото историческо минало на Родината.

Забележка: Цените са сформирани при групи от минимум 40 ученика. При по-малки групи, цените подлежат на корекции.