Екскурзии за деца и ученици

Еднодневна екскурзия до Троянски манастир
Продължителност
1 дни

Транспорт:
Автобус

цена от: 29 лв.

Троянски манастир и Природонаучен музей в село Черни Осъм
 
Тръгване от учебното заведение в  София в 8:00 часа. Пътуване за Троянския манастир  /около 160 км/ – третият по големина в България, след Рилския манастир и Бачковския манастир.
Разглеждане на манастира, където се съхраняват редица произведeния на църковната живопис, разнообразни произведения на приложните изкуства и занаяти, сред които са сребърната обковка на евангелието, чудотворната икона „Света Богородица Троеручица” и др.
 
Време за обяд.
 
Посещение на село Черни осъм и Природонаучния музей. Посетителите на музея могат да видят голямото разнообразие на животинския свят в Стара планина. През 1965 г. местният учител по биология Илия Илиев заедно със своите ученици започва да събира различни животински и растителни видове. От 1977 г. сбирката става филиал на Историческия музей в Ловеч, а като самостоятелен музей се оформя през 1992 г. Експозицията  включва богата колекция от представители на местната фауна – над 1200 вида птици, бозайници, земноводни, влечуги и насекоми. Тук учениците могат да чуят песента на славей, ревът на мечка или воя на вълк.
 
На втория етаж е показана естествената среда, в която живеят бозайниците - глигани, вълци, чакали, диви котки, сърни, благородни елени, елен-лопатар и др.
 
Тръгване за София в 15:30 часа. Връщане в учебното заведение около 18:30 часа.
 
Пакетна цена: от 29 лева / при група от минимум 40 ученика/
 
В пакетната цена е включено:
транспорт с автобус, лицензиран за превоз на ученици;
екскурзоводско обслужване по пътя с богата географска и историческа информация за местата, през които се минава, съобразена с възрастта на учениците и изучавания материал;
вход за Природонаучния музей в село Черни Осъм;
медицинска застраховка.
 
Целта на екскурзиите е децата да се докоснат до великото историческо минало на Родината.

Забележка: Цените са сформирани при групи от минимум 40 ученика. При по-малки групи, цените подлежат на корекции.