Екскурзии

Екскурзия до Кавала-Филипи-остров Тасос
Продължителност
3 дни / 2 нощувки

Транспорт:
Автобус

цена от: 195 лв.

КАВАЛА - ФИЛИПИ - ТАСОС - пещ. АЛИСТРАТИ
Дати на пътуване: 13.10.-15.10.2017; 20.10.-22.102017; 27.10.-29.10.2017
 
1 ден: Отпътуване от Пловдив в 05.30 ч., отпътуване от София в 07.30 ч. по маршрут Гоце Делчев - Драма - Кавала. Кратък престой за обяд на територията на дрeвното селище Филипи. Пристигане в град Кавала около 14.00 ч. Пешеходна обиколка на старата част на града - Акведукта, Къщата на Мехмет Али, Църквата Панагия, Крепостта, от която се открива чудесна панорама и др. Отпътуване с ферибот до Тасос. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
2 ден: Закуска. *Панорамна обиколка на Острова с посещение на манастира „Св. Архангел Михаил”, фабрика за производство на зехтин в Панагия - старата столица на о. Тасос и новата столица - Лименас. Посещение на златарска работилница „Ирис Голд”. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
 
3 ден: Закуска. Отпътуване от Тосос за Керамоти с ферибот. *Разглеждане на пещерата Алистрати,радваща окото с червените си сталактити на бял фон, със снежнобелите си дантелени драперии и с пещерните си бисери”. Тя е една от най-красивите и най-големите пещери в Гърция, в която природата е искала да покаже своята най-голяма сила на създаване на орнаменти и форми; датираща от преди 2 млн години, с обща дължина от 3 км. Около 16.00 ч. отпътуване за България. Пристигане в София/Пловдив късно вечерта.
 
ЦЕНА:  195 лева
 
Цената включва:
 
транспорт с автобус /с климатик, минибар, видеосистема/;
2 нощувки със закуска и вечеря в хотел Blue Dream Palace 4* http://www.bluedreampalace.gr/index.php;
фериботни билети;
пътни такси;
туристическа програма в определените според маршрута градове и туристически обекти;
такси резервация и административни разходи;
екскурзоводско обслужване на български език по маршрута /с изключение на местата и обектите, които имат изричното изискване за лицензиран местен екскурзовод, който може да бъде нает срещу допълнително заплащане/;
медицинска застраховка с лимит на отговорност 2000 евро;
водач.
 
Цената не включва: входните такси за музеите и туристическите обекти (около 10 евро); настаняване в единична стая (40 лева); медицинска застраховка за лица над 65 г.; мероприятията по желание, отбелязани с * (Панорамна обиколка на о. Тасос - 12 лева /при мин. 20 тур./); наем слушалки и екскурзоводски беседи в музеите; застраховка „Отмяна на пътуване”; разходи от личен характер.
 
Намаление за деца до 12 г. с двама възрастни – 10 %
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 45 туристи
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата
Необходими документи: лична карта; за деца до 18 г. - лична карта или валиден задграничен паспорт + декларация от непътуващия родител или от двамата родители, че разрешават на детето пътуване зад граница; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни
Начин на плащане: 30% от цената при записване, останалата сума се заплаща не по-късно от 15 дни преди пътуването
 
Туроператорът си запазва правото на промени в цената и поредността на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.